De videostreamingservice Popcorn Time wordt de laatste jaren steeds populairder. Aangezien op telkens meer computers de software wordt geïnstalleerd, hebben wij onderzocht of het gebruik hiervan wel veilig is zonder een VPN.

Veiligheid van uw computer

Er duiken wel eens berichten op van mensen die Popcorn Time hebben gedownload en vervolgens denken dat het een virus bevat dat hun computer in gevaar brengt. Wij hebben onderzocht of deze dienst veilig is voor uw computer.

Virussen in Popcorn Time

Om te kijken of de software een virus bevat hebben wij deze gescand met VirusTotal; een online virusscanner die het bestand door meerdere anti-virusprogramma’s tegelijk haalt.

popcorn time virus

Nu is het zo dat deze versie van Popcorn Time geen virus bevat, maar let zeker op dat je wel de echte site van de software gebruikt aangezien er ook immitaties bestaan die niet veilig zijn.

Wordt Popcorn Time als illegaal gezien?

Aangezien Popcorn Time gebruik maakt van torrents wordt deze software gezien als illegaal. De software is dus wel veilig voor uw computer, maar u riskeert wel de mogelijkheid om een boete te ontvangen voor het gebruik hiervan.

Boetes

Het ligt niet perse aan aan Popcorn Time zelf dat er boetes worden uitgedeeld. Dit gebeurt namelijk ook wanneer je films of series streamt via andere illegale software. Een voorbeeld van een boete in Nederland is van een student die dacht even een paar films te kijken via deze software, wat uiteindelijk fout afliep.

Het wordt voor stichting BREIN nu wel lastiger, aangezien Popcorn Time sinds een aantal jaar ook een webversie bevat waar nu ook controle op moet worden uitgevoerd.

Om boetes voor het illegaal streamen te ontwijken wordt het over het algemeen aangeraden om over te stappen naar een legale software met abonnementsvorm zoals Videoland of Netflix.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here