Waarschijnlijk heb je er al wel is over gehoord: ‘Popcorn Time’, welke erg makkelijk te downloaden is. In moeilijke termen is dit een BitTorrent-client met een geïntegreerde mediaspeler, waardoor het illegaal streamen van films en series hiermee mogelijk is. Het programma maakt gebruik van torrents, waardoor de meeste films al snel op het platform te vinden zijn nadat ze in primiere zijn gegaan.

Het downloaden van Popcorn Time

Popcorn Time is makkelijke software om te installeren, aangezien dit binnen enkele minuten kan worden gedaan. Zoek hieronder je besturingssysteem en volg de stappen om deze te downloaden.

Windows

Het downloaden van Popcorn Time op Windows is simpel. Volg de onderstaande stappen en binnen enkele minuten kunt u gratis film kijken.

 1. Bezoek de website van Popcorn Time
 2. Klik op de grote knop om het installatiebestand voor Windows te downloaden
 3. Open het installatiebestand om de software te installeren
 4. Na het installeren kunt u hem openen door op de snelkoppeling op uw bureaublad te klikken. Als deze er niet staat kunt u hem vinden door middel van de Windows zoekoptie

popcorn time windows

Android

In tegenstelling tot de meeste Android-apps, is Popcorn Time niet te downloaden via de Play Store. Volg de onderstaande stap om snel te beginnen met het bekijken van films op je mobiele telefoon of tablet.

 1. Bezoek de website van Popcorn Time (vanaf uw android-apparaat)
 2. Klik op de grote knop om het installatiebestand te downloaden
 3. Open het installatiebestand en klik op installeren
 4. Na de installatie is de app te vinden onder het lijstje ‘Apps’ op uw apparaat

popcorn time op android

Mac

Het downloaden van Popcorn Time op de Mac is net zo makkelijk als voor Windows. Voer de volgende stappen uit om dit voor elkaar te krijgen.

 1. Bezoek de website van Popcorn Time
 2. Klik op de grote knop om de installatie te starten
 3. Na het voltooïen van de installatie kunt u de software vinden in de map Applications in de sidebar van Finder

iOS

Het installeren op iOS werkt iets anders, dit gaat namelijk via uw computer en iTunes.

 1. Download de iOS installer voor Popcorn Time vanaf uw laptop
 2. Koppel uw iPhone/iPad aan uw laptop via een kabeltje
 3. Open het programma ‘iOS installer.exe’
 4. Volg de stappen die op het scherm verschijnen en de app verschijnt op uw mobiele telefoon

Linux

Het installeren van deze software op Linux is een ingewikkelde klus. Wij zelf bezitten geen apparaat waar Linux op draait, daarom raden wij hiervoor deze handleiding aan van It’s FOSS.

Risico’s in het gebruik van Popcorn Time

Het gevaar ligt hem niet in de software, omdat deze compleet veilig en virus-vrij is (zie hier zijn bron-code als bewijs), maar meer aan de ethische kant. Alhoewel de mascotte ‘Pocholin’ er schattig en onschuldig uitziet, verliezen veel film- en seriemakers een hoop geld door mensen die gratis films en series streamen, waardoor er minder inkomsten zijn en ook gelijk minder budget om nieuwe media te creëren.

pocholin - mascotte van popcorn time

Om bovenstaande reden wordt Popcorn Time daarom gezien als illegaal, en kunnen er voor het gebruik van de software ook boetes worden opgelegd. Zo zijn er al een aantal meldingen geweest in de afgelopen jaren, bijvoorbeeld van een Nederlandse student die een boete ontving van 1000 euro voor het gebruik hiervan. (bron)

Aangezien het aantal boetes in verhouding met het aantal gebruikers extreem laag is, ligt het gevaar nog altijd op de loer. U zult zelf een afweging moeten maken of u kiest voor de illegale manier, of dat u een paar euro per maand betaald voor legale services als Videoland of Netflix.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here