De term jumpscare is een tactiek die in horrorfilms wordt gebruikt om mensen bang te maken, welke wordt gebruikt door fantasieloze filmmakers als een goedkope methode om het publiek bang te maken door de kijker letterlijk uit zijn of haar stoel te laten springen “springen”. Deze manier om de gebruiker te laten schrikken wordt steeds vaker gebruikt door filmmakers, vandaar deze zes geweldige horrorfilms die veel jumpscares bevatten.

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

De film reeks van Paranormal Activity staat bekend om zijn onverwachte jumpscares, maar deze film overtreft dit helemaal. Deze film bevat meer dan 25 jumpscares die de kijker letterlijk uit zijn of haar stoel laat springen.

paranormal activity jumpscares

Insidious

Insidious.. daar krijg ik tijdens het schrijven van dit artikel nog steeds rillingen van. Deze film bevat niet enorm veel jumpscares, maar wel de allerengste jumpscare die ikzelf ooit heb meegemaakt. Tijdens dit moment maakte de filmmaker gebruik van een doodse stilte in combinatie met koude en hele warme kleuren.

The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist

Deze film heeft veel meer jumpscares dan zijn voorganger en ieder is erg effectief vanwege de vooraf opbouwende spanning. Tussendoor zijn er ook veel momenten waar deze spanning wordt opgebouwd maar uiteindelijk niets gebeurd.

De jumpscare die mij nog lang is bijgebleven, waar ik destijds enorm door was geschrokken, is hier te bekijken.

Friend Request

De film Friend Request bevat een groot aantal jumpscares die over het algemeen gecombineerd worden met een luid geluidseffect. Veel ervaren horrorfilm-kijkers zullen deze jumpscares voorspelbaar vinden, maar nieuwe kijkers van de genre zullen alsnog versteld staan.

Let op: deze film bevat een aantal bloederige scenes.

Recensie van Friend Request

The Curse of La Llorona

The Curse of La Llorona is een enorm spannende film die de kijker vanaf het begin al de stuipen op het lijf jaagt. De meeste jumpscares uit deze film zijn erg voorspelbaar, maar het aantal ervan maakt dit alsnog een goede keuze voor in deze lijst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here