Het online kijken van films en series wordt steeds populairder en met streamingdiensten die telkens hun abonnementsprijzen ophogen zoeken steeds meer mensen een gratis mogelijkheid. Gelukkig bestaan er tientallen als niet honderden websites die er voor zorgen dat u gratis films kunt kijken en downloaden. Het grootste voordeel is dat op deze websites films en series te zien zijn die nog niet op betaalde sites zoals Netflix worden vertoond.

Tijdens onze test van honderden websites die claimen dat zij gratis films aanbieden hebben wij gekeken welke de beste zijn. Hierbij keken wij naar onder andere de kwaliteit van de film/serie, downloadsnelheid, en of de website niet vol stond met irritante advertenties en reclames.


Websites om online gratis films en series op te kijken

Hieronder kunt u de lijst vinden met de websites die het beste uit de online-test zijn gekomen op het gebied van online films kijken. Een aantal eigenschappen waar wij naar hebben gekeken zijn het aantal maandelijkse bezoekers, gebruikersgemak, beschikbare inhoud en advertentiegebruik.

MovieFlix

MovieFlix is een streaming site die een gratis lidmaatschap van een week aan aanbiedt voor nieuwe gebruikers. Via deze website kunt u in deze periode gratis de allernieuwste films kijken in 720p kwaliteit. Ondertitelingen zijn inbegrepen en u kunt streamen vanaf overal in de wereld.

Klik hier om MovieFlix te bezoeken.

movieflix

Maandelijkse gebruikers: 100.000+

Aanbod: uitgebreid

Advertenties: geen

Let op: net als vele streaming sites bevat ook deze een proefperiode van 7 dagen. Als u wilt voorkomen dat er kosten worden afgeschreven van uw betaalmethode, dient u voor het einde van uw proefweek het abonnement op te zeggen. Nadat u dit heeft gedaan kunt u via een nieuw e-mailadres opnieuw aanmelden om te profiteren van de gratis week.

Popcorn Time (Ook voor mobiel)

De uitblinker in deze lijst is Popcorn Time, alhoewel het kijken van films en series hier niet via een website gaat. Om deze gratis software te gebruiken zult u Popcorn Time eerst moeten downloaden en installeren op uw apparaat.

popcorn time serieoverzicht
Popcorn Time ©

Na de installatie die maximaal enkele minuten zal duren, is het tijd om gratis films te kijken. Nadat u Popcorn Time heeft geopend zult u gelijk kennis maken met hun makkelijk te gebruiken interface. Het enige wat u in principe hoeft te doen is aan de linkerkant een categorie te kiezen, uw gewenste film aan te klikken en een ondertiteling instellen. Wanneer u dit heeft gedaan zal de film of serie beginnen te downloaden en kunt u deze na enkele seconden bekijken.

Maandelijkse gebruikers: 10.000.000+

Aanbod: extreem veel

Advertenties: geen

Videoland

Als u naar onze nummer twee kijkt zult u waarschijnlijk denken: “Videoland is toch helemaal niet gratis?”. Dat klopt, want hun abonnementen kosten normaal geld! Alleen wij hebben een truc bedacht waarmee u voor altijd gratis gebruik kan maken van hun proefabonnementen. Hierdoor kunt u bij Videoland films en series kijken zonder echt te betalen voor een abonnement.

Lees hier hoe deze truc toegepast kan worden

movieflix

Maandelijkse gebruikers: 1.000.000+

Aanbod: veel series

Advertenties: geen

123Movies

Een andere website waarop het mogelijk is om gratis films te streamen is 123Movies, ook wel bekend als GoMovies. Deze jarenoude site maakt gebruik van een gemakkelijke interface om films en series in te zoeken.

123movies films zoeken
123Movies ©

Wanneer u een zoekopdracht heeft uitgevoerd zult u gelijk merken dat het aanbod van deze website enorm is. Een groot voordeel aan 123Movies, ten opzichte van de andere uit deze lijst, is dat u een account kunt aanmaken om de films en series die u heeft gekeken op te slaan. Dat voorkomt dat u misschien wel eens dezelfde film zal opstarten en bedenken dan u hem al heeft gezien.

Let er wel op dat 123Movies steeds vaker wordt geblokkeerd door internet service providers. Als dit voor u het geval is kunt u proberen hun website te bereiken via een VPN.

Maandelijkse gebruikers: 5.000.000

Aanbod: veel

Advertenties: veel

TubiTV

TubiTV is momenteel buiten Europa één van de grootste websites om gratis films op te kijken. Helaas is het op dit moment niet mogelijk om van hun website gebruik te maken binnen Europa vanwege problemen met de AVG wetgeving.

Wat wel mogelijk is, is hun website bezoeken met gebruik van een VPN. Wanneer u deze activeert en instelt op bijvoorbeeld Amerika zult u de website wel kunnen bezoeken en genieten van de films en series die zij aanbieden.

Maandelijkse gebruikers: 3.000.000

Aanbod: redelijk

Advertenties: veel

Putlocker(s)

Één van de grootste gratis streamingwebsites binnen Europa is Putlocker. Deze bestaat al jaren en is puur een indexeringswebsite van films die van externe partijen ingeladen kunnen worden.

putlocker
Putlocker ©

Alhoewel het lastig kan zijn om één van hun online websites te vinden, aangezien ze vaak van domeinnaam wisselen, is het verstandig om de laatste versie van Putlocker te gebruiken.

Wanneer u een werkende versie heeft gevonden kunt u in het zoekveld rechtsbovenin uw favoriete film opzoeken. Let er wel op dat deze website veel vervelende pop-ups bevat, en het daarom handig is om een goede AdBlocker te installeren.

Maandelijkse gebruikers: 10.000.000+

Aanbod: extreem veel

Advertenties: veel

Vimeo

Zoals velen weten kunt u op YouTube gratis korte films vinden. Bij Vimeo is dit ook het geval. Er zijn een groot aantal films te vinden die u tegen betaling kunt kijken, maar er zijn ook veel korte films die gratis te bekijken zijn.

Hier is bijvoorbeeld een korte film te vinden die wij hebben bekeken waar we zelfs geld voor over zouden hebben om hem te zien. Van zulke films zijn er duizenden te vinden bij Vimeo.

Maandelijkse gebruikers: 100.000.000+

Aanbod: weinig

Advertenties: weinig

Vudu

Al hoewel Vudu hoofdzakelijk een website is waar films en series gekocht moeten worden, bieden ze ook vele films en afleveringen van series gratis aan. De gratis films bij Vudu bevatten wel veel advertenties, maar in ruil daarvoor kunt u deze wel kosteloos bekijken.

Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is Vudu te installeren, wat kan op elk apparaat en zelfs uw spelcomputer, en een account aan te maken. Vervolgens kunt u onbeperkt genieten van uw favoriete films en series.

Maandelijkse gebruikers: 1.000.000

Aanbod: middelmatig

Advertenties: veel (geen spam, maar net als YouTube)

Openload

Streamingwebsites zoals 123Movies maken vaak gebruik van Openload voor het aanleveren van hun online films en series. De layout van Openload is erg makkelijk te begrijpen wat het mogelijk maakt om binnen enkele seconden na het bezoeken van de site een gratis film op te starten.

openload movies
Openload ©

Enkele functies van Openload zijn het zoeken op het jaar wanneer een film is uitgebracht, een genre of zelfs per voorletter. Net als Putlockers bevat ook deze website vele advertenties en hebben wij hiervoor hetzelfde advies.

Maandelijkse gebruikers: 10.000.000+

Aanbod: erg veel

Advertenties: gemiddeld

IMDb TV

Deze streamingsite, gekoppeld aan de Internet Movie Database, is een website van Amazon die gratis films bevat met hetzelfde verdienmodel als Vudu: de advertenties die worden getoond.

IMDb tv
IMDb TV ©

U zult moeten registreren voor een account bij IMDb-TV voordat u gebruik kunt maken van de films en series binnen het platform. De advertenties die worden getoond kunnen niet weggehaald worden met een AdBlocker, aangezien u dan een melding krijgt dat u deze weer moet uitschakelen voordat de film gestart kan worden.

Maandelijkse gebruikers: 20.000.000+

Aanbod: weinig

Advertenties: veel, maar ook op YouTube zijn manier

Veelgestelde vragen over het gratis kijken van films

Hieronder is een overzicht te vinden van vragen die wij vaak ontvangen met betrekking tot het onderwerp.

Wat gebeurt er als ik wordt betrapt op het illegaal kijken van films?

Als u betrapt wordt op het gebruik van enkele van de bovengenoemde gratis filmstreamingsites om auteursrechtelijk beschermde inhoud te bekijken, kunt u juridische problemen krijgen. Wij raden u aan om dit te voorkomen door gebruik te maken van een VPN om uw identiteit te verbergen.

Hoe blijf ik anoniem tijdens het streamen van gratis films?

Zoals hierboven genoemd is het belangrijk om anoniem te blijven tijdens het gebruik van één van bovenstaande websites/apps. U kunt de volgende stappen ondernemen om anonimiteit tijdens het kijken te garanderen.

1. Zorg voor een goede VPN

Met een VPN is het mogelijk om het internet te browsen met een ander IP adres, wat er voor zorgt dat u niet via uw echte IP één van de websites bezoekt. Een aantal voorbeelden van een goede VPN zijn:

2. Activeer een VPN-connectie

Wanneer u een van bovenstaande mogelijkheden hebt geïnstalleerd, kunt u de software openen en verbinden met een ander IP adres. Als voorbeeld hebben wij hier gekozen om TunnelBear te gebruiken, aangezien deze een gratis versie aanbiedt.

kijken via tunnelbear 2

Wanneer u de VPN-software geopend heeft kunt u verbinden om uw IP-adres te wijzigen.

3. Controleren of de VPN verbinding correct werkt

Tijdens het verbinden raden wij aan om een land te kiezen buiten Nederland, omdat dit nu makkelijker te controleren zal zijn. Na het verbinden kunt u gebruik maken van IPLocation om te checken of hij zeker werkt. Wanneer u op deze website naar beneden scrollt zult u een overzicht met gegevens vinden. Controleer hier of nergens Nederland wordt vermeld en u zit goed.

4. Geniet van anoniem films kijken

Na het verbinden met de VPN is de beveiligde verbinding opgezet. U kunt nu genieten van gratis films en series terwijl u niet uw echte IP adres gebruikt. 🙂

Op welke websites hoef ik mij niet aan te melden?

Voor de bovenstaande websites geven wij expliciet aan of dit nodig is. Let op dat voor vele websites waar aanmelding voor wordt gevraagd dit oplichting is en er vaak zal worden gevraagd om een credit card toe te voegen.

Hoe kom ik van die irritante pop-up reclames af?

Zoals wij eerder benoemd hebben staan er op veel websites die het gratis kijken van films aanbieden veel advertenties. Wanneer u bijvoorbeeld klikt op het afspelen van de film komt er een pop-up tevoorschijn waar u helemaal niet op zit te wachten. Hiervoor zijn AdBlockers in het leven gebracht. Deze kunt u simpel installeren om zo alle advertenties uit te schakelen. Een aantal voorbeelden van goede advertentie killers zijn:

Is er iets te doen aan de slechte video- of geluidskwaliteit?

De kwaliteit van de films kan erg verschillen per streamingsite. Als een film niet aanwezig is in een hogere resolutie, dan zit er helaas niets anders op dan een andere gratis website zoeken waarop de film wel in hoge kwaliteit te vinden is.

Over het algemeen is het geluid bij de meeste websites goed, alleen let er op dat speakers die in een laptop zitten minder goed zijn dan in uw televisie. Hierdoor kan het lijken alsof het geluid dat van de website komt slecht is, maar vaak ligt dat aan de speaker in uw laptop. U kunt dit gemakkelijk oplossen door bijvoorbeeld een soundbar of speakerset te koppelen aan uw laptop.

Kan ik deze websites ook gebruiken om films te kijken via mijn smartphone?

Bij de meeste bovenstaande websites is dit mogelijk. Let er wel op dat wanneer u een film via uw smartphone kijkt, het scherm een stuk kleiner is waardoor de ervaring wat minder is. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een Chromecast om uw smartphone aan uw televisie te koppelen, waardoor u kunt genieten van een groot beeld.

Conclusie

Wanneer u op zoek gaat naar een website of app om gratis films mee te kijken zult u altijd moeten oppassen. Veel websites bevatten gevaarlijke pop-up advertenties die schade kunnen toebregen aan uw apparaat. Gebruik daarom altijd een geverifieerde lijst zoals hier bij Filmfinity.

WebsiteGebruiksgemakAanbodAantal gebruikersAdvertenties
Popcorn Time10/10Extreem veel10.000.000+Geen
Videoland9/10Veel series1.000.000+Geen
123Movies9/10Veel5.000.000+Veel
TubiTV8/10Redelijk3.000.000+Veel
Putlocker7/10Extreem veel10.000.000+Veel
Vimeo8/10Weinig100.000.000+Weinig
Vudu7/10Middelmatig1.000.000+Veel (geen pop-ups)
Openload7/10Erg veel10.000.000+Gemiddeld
IMDb TV6/10Weinig20.000.000+Veel (geen pop-ups)

Daarnaast zult u ook moeten oppassen met websites die vragen om een online registratie. Dit eindigt vaak in een vraag om betaling en wanneer dit niet gedaan wordt zullen uw gegevens in de handen van criminelen vallen. Vervolgens zult u vaak gebeld worden door bijvoorbeeld indiërs die zich voordoen als Microsoft, je kent ze wel..

Wat vind jij de beste film website?

Tip: Klik hier voor een gratis week van MovieFlix.

6 REACTIES

 1. Hoi Remco. Ik heb een aantal van je oplossingen getest en een klein overzicht gemaakt wat er goed werkt en wat niet.

  Popcorn time werkte goed. Het was zeker mijn favoriet omdat er totaal geen vervelende advertenties in werden getoond.

  De vervelendste vond ik putlocker. Deze bleef maar pop ups geven en zelfs mijn ad blocker deed het niet (als ik het uberhaupt goed had geïnstalleerd..?)

  Daarnaast vond ik je trucje met videoland erg handig, chapeau!

 2. We hebben net een film gezien via popcorn time. De software werkt helemaal super! We hebben de ondertiteling ook op nederlands kunnen zetten zodat ons kinderen mee konden kijken! Is het ook mogelijk om deze te gebruiken op mijn samsung mobiel? Groetjes gerda.

 3. Sinds een kleine week hebben wij nu de gratis film site 123 Movies gebruikt om films te kijken en zijn héél tevreden! de VPN die we hiervoor gebruiken zorgt niet voor veel vertraging en we kunnen hiermee gelukkig snel films kijken. Momenteel volgen we Prison Break en zijn erg benieuwd naar de laatste twee seizoenen!

  • Fijn om te weten Johan, en leuk dat jullie zo genieten van Prison Break. Momenteel zijn wij ook met het laatste seizoen bezig via een gratis website voor series en zijn erg benieuwd hoe het gaat eindigen met Michael. Bedankt voor je bericht en nog veel kijkplezier op 123Movies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here