Zoals u waarschijnlijk wel weet is het erg eenvoudig om YouTube video’s te downloaden op al uw apparaten. Door middel van deze techniek is het mogelijk om al uw favoriete filmpjes offline te bekijken (zonder internetverbinding). Veel mensen die vaak reizen met het vliegtuig of openbaar vervoer maken hier gebruik van.

Youtube videos downloaden

Een andere reden om gebruik te maken van een YouTube downloader is wanneer u een mobiel abonnement hebt met een beperkte hoeveelheid Gigabytes. Dit zorgt ervoor dat u deze limiet nooit overschrijd terwijl u volop kunt genieten van de beste video’s op YouTube.

Websites/apps om YouTube video’s mee te downloaden

Aangezien er honderden websites bestaan om de filmpjes mee op te slaan om offline te kijken hebben wij deze getest. De websites die het beste uit de test zijn gekomen zijn hieronder te vinden.

4K Video Downloader

De eerste uit de lijst is 4K Video Downloader, welke geen website is maar een applicatie die u kunt downloaden. Aan de naam van de software is het eigenlijk al te zien, maar u kunt met deze app video’s van YouTube downloaden tot zelfs 4K-kwaliteit.

4k video downloader

4K Video Downloader is geheel gratis en veilig, en heeft zelfs functies zoals het downloaden van hele afspeellijsten en het meebrengen van de ondertitelingen uit de video.

FLVTO

Misschien heeft u deze naam al wel eens gehoord. De website FLVTO bestaat al meerdere jaren en is één van de populairste websites op het gebied van YouTube downloaders.

Een mooie manier die zij hebben uitgevonden om zo makkelijk mogelijk video’s te downloaden is door ‘fl’ voor ‘youtube.com’ te zetten in de link wanneer u een video bekijkt, zoals te zien is in onderstaande afbeelding.

flvto trucje

Als u naar de link navigeert zult u automatisch uitkomen op hun website en hoeft u alleen nog maar te klikken op ‘Convert’. Hierna zal de YouTube video automatisch worden gedownload.

YTMP3

Een website die gespecialiseerd is in het downloaden van video’s naar MP3, maar ook de optie voor MP4-bestanden aanbiedt, is YTMP3. Na onze uitgebreide test zijn wij tot de conclusie gekomen dat deze website het makkelijkst werkt om video’s te downloaden.

Wanneer u arriveert bij YTMP3 hoeft u alleen de video link in het invoerveld te plakken en vervolgens op ‘Convert’ te klikken. De gewenste video zal vervolgens binnen enkele seconden worden gedownload.

Veelgestelde vragen over het downloaden van YouTube video’s

Hieronder is een overzicht te vinden van vragen die wij vaak gesteld krijgen met betrekking tot het gebruik maken van een YouTube downloader.

Is het downloaden van YouTube video’s illegaal?

Zoals te lezen is in de voorwaarden wanneer u een YouTube-account aanmaakt, is het downloaden van hun video’s hiermee in strijd. Daarin staat verder dat u alleen video’s direct van YouTube zijn servers mag streamen.

Er is wel een meer ethisch verantwoorde manier om YouTube filmpjes te downloaden dan wanneer u bijvoorbeeld gebruik maakt van Popcorn Time. Tegenwoordig bestaat er YouTube Premium, waarmee u zelf via de app voor €11,99 per maand de video’s kunt opslaan.

Wat is het verschil tussen het converteren naar een MP3 of MP4?

Wanneer u een YouTube video probeert te downloaden wordt er vaak gevraagd naar welk bestandstype u deze wilt omzetten. Het verschil tussen MP3 en MP4 is gelukkig erg eenvoudig.

Simpel gezegd: een MP3-bestand is het MP4-bestand zonder de video. MP3-bestanden bevatten dus alleen de audio, terwijl de MP4 versie van de YouTube video ook het filmpje er bij bevat.

Wanneer u puur de video wilt downloaden voor de muziek kunt u het beste kiezen voor het MP3-bestandstype aangezien deze een stuk kleiner is dan zijn tegenhanger. Als u ook van bijvoorbeeld een videoclip wilt genieten kunt u kiezen voor de MP4-variant.

Zijn de bovenstaand genoemde websites veilig?

In principe zijn de bestanden die gedownload worden van de websites in MP3- of MP4-formaat veilig. De websites kunnen wel een aantal nare pop-ups bevatten waar je niet op zit te wachten. Wij raden vooraf aan het gebruik van één van de YouTube downloaders aan om een AdBlocker te installeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here