Normaal ben ik niet zo van de films in andere talen anders dan in de Engelse taal en zeker Spaans is even wennen als je start met de film. Wat meer focus op de ondertiteling in het begin is dan noodzakelijk maar met Contratiempo “zit je er zo in”, dus vandaar alsnog deze recensie.

De film ontvouwt zich vanzelf met als rode draad het overleg van de topadvocaat Virginia Goodman met een gevierde zakenman Adrian Doria. Na wat het lijkt een onschuldige aanrijding met een hert en een tegenligger, raakt het leven van hoofdrolspeler (schitterende gespeeld door Mario Casas) in een stroomversnelling van ontwikkelingen om het dodelijke slachtoffer weg te moffelen.

contratiempo recensie

De mysterieuze dood van zijn minnares Laura volgt, maar wie heeft dit nu op zijn/haar geweten? Tot aan het eind van de film blijft de spanning voelbaar met een zeer verrassend plot. Dit is mijn eerste ervaring met een Spaanse film, maar deze top-film smaakt direct naar meer van hetzelfde genre waarin de taal geen barrière meer voor mij zal zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here