Parasite gaat over de familie Kim, bestaande uit Chung-sook, Ki-taek en hun kinderen, is een arm gezin dat in een kleine kelder woont in Seoel. Zonder het zelf te weten stinken ze zo erg dat andere mensen hun armoede kunnen ruiken. Om rond te komen plegen ze vaak kleine oplichtingen om toch wat geld bij elkaar te kunnen verzamelen.

parasite recensie familie

De zoon van de familie, Ki-woo, heeft vele dromen waarvan één is om naar de universiteit te gaan zodat hij geld kan verdienen voor zijn familie.

Tijdens deze film komt de zoon in contact met een rijke familie Park waarvan hij de dochter bijles gaat geven. Hij krijgt enorm veel betaald voor deze klus wat als gevolg heeft dat de hele familie Kim langzamerhand in de familie Park probeert binnen te dringen als werknemers. De één wordt taxichauffeur, terwijl de ander de schoonmaker van de familie Park wordt.

Ik wil in deze recensie van Parasite niet al te veel verklappen omdat er nog veel meer spannende momenten zijn in de film, waaronder een mysterie met de kelder van de villa. De film is meerdere malen genomineerd voor een Oscar, en dat is hij zeker waard.

Aangezien Parasite niet beschikbaar is op Netflix, raden wij aan om hem na het lezen van de recensie gratis te kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here