Deze Zweedse thriller is een recente productie uitgebracht voor Netflix. Het verhaal speelt zich af onder winterse omstandigheden van het koppel Nadja en David die een relatie-dip willen repareren met een tripje naar het Noorderlicht. Onderweg richting de rust van het Zweedse hoogland loopt de spanning geleidelijk op na een eerste ontmoeting van twee man bij een tankstation.

red dot screenshot uit trailer

Deze twee man gaan een rode en spannende draad vormen in het verdere verloop van deze psychologische ijskoude thriller met de nieuwe acteurs Nanna Blondell, Anastasios Soulis en Thomas Hanzon. De regie is in handen van het Zweedse talent Alain Darborg.

Tip: bekijk hem via één van de gratis streaming sites als u geen Netflix abonnement hebt..

Naast de schitterende beelden van het winterse Zweedse landschap, word je als kijker meegevoerd door de oplopende spanning. De titel Red Dot is wellicht wat ver gezocht aangezien het gedeelte met deze “rode stip” maar een gering onderdeel is van de film.

Dit doet verder niet af dat je meeleeft met het koppel in de strijd om te overleven. Op het moment dat je denkt hoe het af gaat lopen, krijgt de film een verrassende en ingrijpende wending.

De film van relatief korte formaat, de duur is zo’n 1 ½ uur, leent zich uitstekend om het weekend mee te beginnen. Zet Red Dot op je favorieten lijst en tik hem weg op vrijdagavond. De volgende keer dat je richting Zweden op winter-hiking gaat, pas je waarschijnlijk onderweg goed op wat je tegen kan komen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here