Deze film, gecategoriseerd als biografisch drama, is onderhoudend van aanvang tot slot. Met Michael Keaton in de hoofdrol als mislukte verkoper Ray Kroc, stap je terug in de jaren 50 waarin de broers Dick & Mac McDonald aan oorsprong staan wat later 1 van de grootste restaurantketens van de wereld is geworden.

Het unieke fast-food concept wordt slim opgepakt door Ray en al snel ziet hij met een aantal financierders de kansen om het restaurant-idee uit te rollen in meerdere steden. De vernieuwende ideeën die hij heeft worden keer op keer geweigerd door de twee broers die vast willen houden aan hun beproefde maar niet echt winstgevende concept.

the founder recensie

Op een slinkse manier weet hij ze elke keer te slim af zijn en al snel veroverd Ray de Verenigde Staten. Uiteraard was dit in een tijd dat technische ontwikkelingen in een stroomversnelling gingen maar het is absoluut de moeite waard hoe McDonald’s van een regio-cafetaria naar een wereldwijde keten is gegroeid met Michael Keaton in een schitterende vertolking van de hoofdrol speler.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here